fredag 7 augusti 2015

Fint att få låna bostad

Varje sommar brukar vi bo några dagar i Stockholm. Då är det praktiskt om man kan låna en lägenhet som står tom. Visst blir det hotell ibland, men det är ju mer ekonomiskt fördelaktigt med en semestertom lägenhet!

I Solna har vi bott någon gång men oftast lånar vi bostad i Sollentuna och det här var första gången vi lånade nya lägenheten i själva centrum. Bekvämt med bara minuter ner till pendeltåget.

Men det är intressant första gångerna man ska klara sig själv - var hittar man osthyveln, hur funkar fjärrkontrollen, diskmaskinen, spisen, larm ja allt tekniskt. Det första vi hörde när vi kom dit för ett par dar sen var ett pip-pip-pip från en pryl som signalerade ett fel - typiskt! Det har hänt förr när vi lånat bostad att frysen eller nåt annat har krånglat, men vi fixade det här den här gången. En gång hade strömmen till akvariet gått när vi kom till bostaden vi lånat så vi fick börja med att få igång det och några gånger har vi lyckats dra igång tjuvlarmet, sånt kan hända. Och var hittar man instruktionsboken i en hast?

Och när man ska åka hem har man garanterat rört till det rätt rejält för dom som normalt bor där. Osthyveln och nycklarna har hamnat i fel låda och sånt där.

Lånat hus i Halland har vi gjort nån gång, det var också fint. Och lite avis kan man vara på dom där som kan låna lägenhet i Spanien och Nice. Känner vi ingen med en bungalow i Florida?

Men lägenheten i Sollentuna är väldigt användbar som vi gärna utnyttjar och i gengäld har vi ju en finfin sommarbostad Sala som kanske inte smäller lika högt som Medelhavet eller Florida men där ingår ju i alla fall numera en vedeldad bastu.

Men nu åker vi hem för den här gången, lägenhetsinnehavarna är snart tillbaka och vill väl ha tillbaka sitt hem, men det har fungerat så bra så när nästa tillfälle kommer det blir det allt en tur igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar