lördag 29 augusti 2020

Dag 166 - Vandring trendar i Corona-tider


Inte allt har stannat upp under Corona-tiden, intresset för vandringar t.ex. har trendat i sommar.

Intresset för fjällvandringar verkar tom ha exploderat om man får tro det man läser där alla inte verkar ha varit så förberedda på väder och strapatserna. Det är ju inte som att ta en promenad i parken. Vi har väl mest gjort som vanligt under Corona-tiden och tagit våra motionspromenader runt omkring stugan, genom skogen eller längs sjöarna och någon enstaka gång gått lite längre, men vi har desto mer läst och imponerats av Team Vildmarks   reportage om vandringar framför allt längs Sörmlandsleden. Och just innan Coronan stängde världen läste vi om vandringen i Portugal som abrupt avslutades med en snabb hemresa med sista flyget till Sverige.

Ja, i Portugal har vi själva varit och gått en gång men nu läste vi om några intressanta vandringar i norra Uppland, det passade oss fint för en dagstur bara för att få se lite av världen utanför vår tomt på Stentorpet, tom längre bort än Svassla dit vi ofta går på morgonpromenaden. 

Hållnäs-halvön skrev dom om. Några timmar i bil sen betade vi av några av tipsen i deras blogg 


Jag slår gärna ett slag för vandringar, gärna långa och äventyrliga men också lite mer stillsamma och  promenadiga. I mogen ålder när man tröttnat på det mest äventyrliga är det rätt fint att kunna läsa på innan vart man ska gå och få några förhandstips vad man kan titta på. Här hade vi flera lätta turer att välja på och vi ägnade en eftermiddag en sensommardag där i nordöstra Uppland längs vattnet i Bottenhavet.

Några riktiga vandrare är vi inte, mera promenadtypen, men jag kostade på mig en app till mobilen för 35 kronor, Topo GPS, så vi kanske ska växla upp till nåt mer äventyrligt nästa gång. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar