tisdag 1 september 2020

Dag 169 - Corona och fritidshus

Redan pratar man om vaccination mot Covid-19. Rekordsnabbt framtaget och efter nyår står vi 70+  först i kön för att få en spruta om vi nu törs. Jo, jag kommer säkert att våga.

Första september idag och sommarn är i princip slut men vi har nog en månad kvar här i fritidshuset om vädret blir OK.  Siktar på oktober. Det hade vi inte den minsta tanke på när vi drog oss undan i mars.

Vi har 8-10 rishögar som ska eldas!
Och det har varit en kraftig ökning av priserna på fritidshus under Corona-tiden. Genomsnitt 21% upp står det med rekordet 55% i Dalarna. Hrm...  Stentorpet är nästan Dalarna... Say no more!

Men nu är inte Stentorpet för dagen till salu och i sensommarvärmen är vi uppriktigt tacksamma för vårt fritidshus som gjort att vi haft en bra sommar trots Corona-tider. Alla i klanen har fått vara här men nu när kvällarna är mörka och kyliga och man måste vara mer inomhus går inte det längre.

En hel del jobb är det förstås med fritidshus, men det är ingen nackdel. Blåbären hann vi inte med , men  nu ska vi ta oss tid att plocka lingon och kanske kolla våra svampställen. Och så ser jag fram mot eldningssäsongen i oktober då rishögarna ska eldas upp, alltid lika kul jobb.

Här är några visdomsord från hr Stentorparen  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar