söndag 27 september 2020

Dag 195 - Lugnt med Corona på landet

I min exil på landet håller jag den oönskade Coronan på avstånd men ute i den stora världen tar pandemin ny fart, senaste dagarna framförallt i Stockholm och Dalarna men också i Västmanland.  

Nya restriktioner i Norge, Danmark, England, Spanien ja i stort överallt. Karantäner, nedstängningar,  munskydd, trängsel, nya smittorekord. Nu kör det igång igen. Men fastän antal smittade ökar i hela världen verkar ändå dödsfallen minska, både negativt och positivt alltså. Antal smittade i Sverige 90800, döda 5880. Nu har jag tröttnat på att följa de här siffrorna, men jag håller i och håller ut och håller avstånd ett tag till! Skulle ju vara kul att få hänga med ett tag till och få  se hur världen efter Coronan ser ut! 

Skön värme

Samma dag vi flyttade ut till stugan satte jag på sommardäcken på bilen och idag efter 195 dagar börjar det nästan bli dags att skifta däcken igen! En halv vår, en hel sommar och en halv höst på vischan, skulle lätt kunna vara kvar över vintern också! Men OK då, vintern hemma i stan så blir det väl stugan nästa år igen, vilken tur att vi har stugan kvar.

Men det här är helt säkert också en Corona-effekt som kommer att bli vanligt, att bosätta sig i sina stugor på landet alltså. Lite trickigt för barnfamiljer kanske och ett bra internet är en förutsättning om man arbetar men för en pensionär kan ett halvdåligt 4G vara Good Enough. Nästan så det känns lockande och så billigt man skulle kunna leva. Kanske ha höns?

Eller är det en tragisk tanke att på ålderdomen gå som en folkskygg tomte på torpet och samla kottar till kaminen?

To be continued.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar