torsdag 1 oktober 2020

Dag 199 - Corona och klimatet


Coronan har ändrat livet för hela världen men klimatkrisen kommer att ha ännu större inverkan på världen men det är nästan som den krisen tagit en paus. Nej så klart rullar den på, det är väl bara det att huvudnyheten hela tiden är Coronan. Antal smittade, antal döda, restriktioner etc, Just idag hävs besöksförbudet på äldreboende t.ex. Dagens huvudnyhet.

Men klimatet då:  

Vintern 2020 var mild och helt snöfri bortsett från några snöfall i december då en bekant hade sån otur att ramla och bryta benet i vinterns enda snöfall. Hos oss på Stentorpet kom inte en enda flinga. 

Mars-April var också snöfria men blåsiga och rätt kyliga. Vi satt mest inne i stugan och eldade i kaminen,

Sommaren var lite blandad med rekordvärme i juni, lite mer normal i juli och två rejäla värmeböljor under augusti. Tre rekordvarma perioder under samma sommar var rekordjobbigt för vår kyl/frys som tackade för sig och la av. Nu finns det Rut-avdrag för att laga kylen men så roligt skulle han inte ha. Han åkte ut med huvudet före och Elon fick leverera en ny!

Hösten så här långt har varit varm och ligger över genomsnittstabellen. Jag tog tom ett dopp i ån igår men nu är det kanske slutbadat. 

Fortsätter hösten att vara varm så blir säkert 2020 ett nytt rekordvarmt år, klimatförändringarna fortsätter med milda vintrar och varma somrar och riktigt kortsiktigt och egoistiskt är det rätt skönt, men det är ju fel! Såklart det ska vara snö på vintern.

Och Corona-effekten på klimatet kan vara intressant att se analyserad, minskade resandet t.ex. vad betyder det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar