söndag 4 oktober 2020

Dag 202 - Alla kan drabbas av Corona

Nej ingen går säker! Boris Johnson i UK och Bolsonaro i Brasilien är dom mest kända innan Donald Trump åkte dit för ett par dar sen. Mitt i slutspurten inför valet om en månad. I Aftonbladet idag läste jag om ytterligare några politiker som fått Covid-19. Alla kan drabbas av Corona. 

Mest dramatiskt just nu är förstås Donald Trump! Man kan tycka vad som helst om honom, och han har varit så stöddig och okunnig i sin Corona-politik så det kanske inte var så oväntat, men såklart hoppas man att han inte ska bli alltför sjuk och gärna friskna till. Men skulle vara fint om han inte blev omvald. Ett säkert tips: Biden, 77!, kommer att bli nästa president i USA. 

Så här kan jag inte göra hemma i stan
Och nu efter 202 dagar med Coronafri social distansering i fritidshuset har vi styrt hem till Västerås. Jag har gjort några summeringar tidigare och kan väl bara göra nån slags slutsummering.

Det har varit otroligt bekymmersfritt och aldrig varit  långsamt. Men lugnt. Och i en sån här kris med en smittsam virussjukdom är det självklart enklare att hålla sig frisk på landet än i stan. Bil underlättar och det har vi förstås, men med bara 5 km ner till Sala och tom gratis buss och mindre än 150 meter till busshållplatsen så skulle man tom klara sig utan bilen! Och av och till har vi haft besök.

Nackdelar att bo på landet då? Ja jag går väl lite väl säckigt klädd ibland. Skägget växer lite ostyrigt och har man inte sett en kotte på några dar kan man bli lite sällskapssjuk. I stan tar man promenaden till affären och kanske träffar nån man kan prata lite med, på landet får man planera lite mer. 

Men annars väger det mesta med råge över till fritidshuset! Och nu verkar det som Coronan kommer att fortsätt härja kanske framåt nästa höst, så vi får nog ställa in oss på fritidshuset nästa år också.

Det här inlägget avslutar DEL 1 i min dokumentation över hur Coronan slog ner och ruskade om Mitt Sjuttital och ALLA inlägg här har haft med Coronan att göra.  

Nu börjar DEL 2 av Corona-eran. Om jag orkar och har lust så skriver  jag vidare,  men det blir inte Corona, Corona hela tiden.  Coronan har blivit ren vardag, nu måste jag tänka på annat också!              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar