fredag 21 augusti 2020

Dag 158 - Hemester under Coronatiden

  

Vi, som de flesta andra, har hållit oss på hemmaplan den här sommaren, ja många dar har vi inte ens lämnat tomten här i stugan mer än möjligen för en liten promenad genom skogen till Svassla.

Rätt OK, vi har sluppit trängsel och minimerat smittorisken och vi har liksom aldrig varit sysslolösa. Och idag tog vi en liten tur till några favoritställen i närområdet, ingen hemester kanske men i alla fall en utflykt till några ställen vi alltid återkommer till vare sig Corona eller inte. Och så skönt med en dag utan minsta förpliktelser!

Galleri Norberg. Rekommenderas

Elsa Anderssons konditori i Norberg är alltid värt ett besök. Vi skippade Tangotårtan och tog en räksmörgås som lunch istället. Ovanför entrén hänger en förgylld kringla smidd av Norbergssonen Tobbe Malm, min kusins son och välkänd smed i Norge, verksam på Baerums Verk i Oslo. Han var hemma i Norberg  nu och hade utställning på Galleri Norberg med sina skulpturer. Det måste man kolla! Tobbe själv var inte på plats idag men jag passade på att posera framför galleriet för att sola mig i glansen av en sån unik konstnär, men varifrån i släkten hans konstnärsgener kommer kan man undra.

Fiket i Färnebo
Fiket i Färnebo är också värt ett besök. Entusiastiska tjejer duktiga på reklam, man blir alltid glad när man kollar deras Facebook. Dom serverar mat och bakverk och har massor av idéer som hela menyer inför påsk och midsommar. Bakar själva och det mesta är lokalodlat. Post och lite annan service också och många kunder. Populärt. Jag käkade en jätteportion glass.


Vi var lite lata idag och det här är ett par smultronställen här på vår hemmaplan, men man får aldrig vara riktigt glad, hemma i stugan lyste röda lampan på kyl/frysen igen! Tredje gången den här sommaren som vi fick tömma den och låta den ta igen sig. Dom här varma dagarna med 28-30 grader kräver sin tribut - i morrn åker vi till Elons! Få se om vi får in den i våran lilla cittra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar