söndag 29 oktober 2017

Gilla läget!

Jag gillar indisk mat. Tandoori Chicken Sizlar t.ex.

Så vi knallade ner till stan på lördagseftermiddan för en matbit. Vi  (jag) glömde boka bord, men klockan sex är det nog lugnt tänkte vi, vi får nog plats på Laxmi, annars får det bli grekiskt, det är också gott.

Det var tjuvtjockt med folk i restaurangen och bara ett bord ledigt närmast kassan, men vi var glada att få plats. Bara två tjejer i kassa och servering och kö i kassan av folk som beställer hämtmat, det var högt tempo på restaurangen om man säger så. Det var lätt att se att det här kunde ta tid, men nu hade vi gott om tid så då tänker jag bara: Gilla läget!

I väntan på maten
Och jodå, vi fick beställa rätt snart, tandoorimarinerad kyckling och tog in varsin indisk öl, en Kingfisher och en Cobra. Dom är ju jättestora, 650 ml, men det behövs till indisk mat och då gick det ingen nöd på oss där vi väntade på kycklingen, inget problem att gilla läget.

Men aldrig nånsin har jag sett sån fart på serveringspersonalen. 10 meter mellan serveringsluckan och kassan och tjejerna bokstavligen sprang den biten för att tjäna nån sekund, mat ut till borden, och så ringde det i kassan, språngmarsch för att svara och ta emot en hämtmatbeställning, språngmarsch till luckan igen, in i köket ett ärende, så ringer det igen, snabba fötter till kassan. Tjejerna borde inte gilla läget, dom var två personer kort, och som kund så gillar inte heller alla läget om man nu ska ut och äta och koppla av och får sitta i vinddraget av joggare, men inget blir ju bättre för stunden av att gnälla på tjejerna som joggande skötte ruljansen. Dom gjorde ju så gott dom kunde.

Vi fick vår mat efter att ha väntat ett bra tag, men efter omständigheterna i alla fall inte överdrivet länge. Och den som väntar på nåt gott etc.... och indisk mat på Laxmi är alltid gott. Vi gillade läget den här gången men kanske väljer ett lugnare tillfälle nästa gång vi går dit.

Och man får hoppas att tjejerna i serveringen inte gillar läget utan ser till att bli fler som serverar!                             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar