tisdag 24 oktober 2017

95%-ig idag

OK, jag erkänner. jag har allt sämre motståndskraft mot virus och baciller numera än när jag var yngre. Och det har varit segt ett par dar med hosta, huvudvärk och rinn i näsan. Men nu är jag 95%-ig.

Tur det - jag har inte tid att vara vissen och framför allt måste jag vara 100%-ig till fredan då det är showtime för rockkören igen. För sjätte gången sjunger vi på Västerås konserthus och det vill jag inte missa!

Några träningar på Actic ficka jag skippa och klassträffen med RIVc i Sthlm bokade jag av och jag är extra noga att tvätta händer för att inte dra på mig kräksjukan och formen har så sakta kommit tillbaka. För  som sagt, fredagsshowen vill jag inte missa, en hel timmes rockmusik med Rock Everybody på Västerås konserthus! På en intern fest där Andreas Weise har den otacksamma, närmast hopplösa uppgiften att försöka toppa vårt program, han sjunger efter oss.

Som artist i rockbranschen är det rösten jag mest oroar sig för, man vill ju inte stå och flämta och kraxa. Och hur går det med  lufttrycket när vi kommer till Pavarotti-momentet i vår Elvislåt. Jag har så många bekanta i publiken den här gången, Aktiva Seniorer, så det måste gå bra. 

För att visa hur seriöst jag ser på problemet gjorde jag i helgen en test med vår lilla uppsjungningsmelodi som vi ofta börjar en körträning med. Jag tänkte hoppa av direkt när jag hörde hur det lät och räknade med startförbud.

Men jag har ändrat mig. Jag rakar mig och har i lite Brylcreme i håret och hoppas på kvällsträningen i kväll. Är rösten tillbaka så tränar jag på alla texter så blir det succe på freda på Västerås konserthus.

Veckan i korthet: Början i moll och finalen i dur! 100-ig avslutning. 

6 kommentarer:

 1. Sjätte?
  ......"hur i helskotta räknar du, tjooo"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag gör så här: 1-2-3-4-5-6... etc

   Radera
  2. Jo jag gör så här: 1-2-3-4-5-6... etc

   Radera
 2. Jag får det till vår femte gång.......Kollade på din utmärkta historik
  2016 en gång, 2015 3 ggr och ?

  SvaraRadera
 3. Nära nog. Inom felmarginalen.

  SvaraRadera
 4. .......fake news.....

  SvaraRadera