lördag 7 oktober 2017

Fast i konsumtionsträsket

Utan bil hela helgen och Margareta snörvlande i första höstförkylningen var det lite långsamt för mig.

"Jag tar en promenad" sa jag. Inte ner till stan där jag annars alltid hamnar när jag går ut ensam, jag tänkte mig i stället en långpromenad åt utkanterna av stan. Men kom inte längre än uppför första backen mot OKQ8-macken innan jag tänkte att det var längesen jag var in till Netonnet!

"Jo, det finns alltid nånting jag inte behöver och inte har råd med så varför inte?" Det första som slår en när man kommer till såna ställen är att det alltid är så mycket folk där. Nu var det visserligen lite ruggigt ute, regn i luften, så både jag och alla andra var ursäktade idag, men annars är det ju bort i tok med all elektronik. Det tar på miljön, men samtidigt ska man ju hålla fart på ekonomin i samhället. En balansgång och jag tog en vända och funderade om nåt lockade lite extra.

Ny TV behöver vi inte, men vi har bara en sån där liten 32-tummare som visserligen fungerar alldeles förträffligt, men visst kunde det väl var dags att byta upp sig ändå. En på 49-tum var det första jag såg. Till halva priset av vår "lilla". Nej, den skrev jag inte upp på önskelistan.

En maffig förstärkare behöver vi inte heller, men det är jag nog mer sugen på. Såg några stora burkar som man rullade på hjul och en annan i tuff design. "Stort Rock'n'Roll-ljud i litet format" sa reklamen. Sånt går jag på, så den ligger högt på listan.
Ny grill?

En ny grill? Vi behöver egentligen inte heller en ny sån men en till kan man ju alltid behöva. En liten som passar oss två. Såg en rätt bra till ett bra pris. Står på listan.

Kontorsstol?
Gamingstolarna såg intressanta ut. Det behöver jag en "sisådär".  Gaming låter bättre än kontorsstol och dom såg alla lite tuffare ut än stolen jag sitter på just nu framför datorn så en sån hamnade också på listan. En ny dator, stationär, kan behövas endera året, elvisp, cirkelsåg, handdammsugare, rakapparat, drönare, smartwatch, telefoner......

Jag är rätt bra att bara gå och titta så det blev billigt för mig idag. jag handlade inte för ett enda öre, det fick räcka med att ha lite prylar på listan för framtiden om jag skulle få några kronor över efter nästa löneförhandling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar