fredag 18 augusti 2017

Visst lämnar vi lugnet i Stentorpet ibland.

Vi tog t.ex. en cykeltur igår genom skogen.  Sol och varmt, lugnt och långt långt borta från all stress. Ja vi pinnade visserligen på rätt bra så det skulle kännas som motion, men mest lyssnade vi på tystnaden i skogen på väg mot Järndammen.

Sen blev det kvällsmat i solnedgången i pergolan där vi hörde änderna som plaskade tryggt i ån innan vi kollade kvällsnyheterna och såg att det hänt igen - terrorattack i en storstad, 13 döda och flera 100 skadade på La Rambla i Barcelona. Vilken kontrast!

Folkvagn Passat - låter inte så häftigt kanske
Visst är den egna risken att råka illa ut i terrordåd hur liten som helst, men oavsiktligt har man nog ändå blivit lite försiktigare. Vi skulle ner i Stockholms city häromveckan just när Pridetåget skulle marscheras in mot city, ett typiskt tillfälle när nåt obehagligt skulle kunna hända tänkte vi, så vi rörde oss i andra delar av stan i stället, SOFO.

Vi är säkert inget undantag, och nog tror jag folk är lite försiktigare numera och tänker sig för lite mer. Fast riskerna är mindre än minimala att just man själv skulle råka illa ut.


Tesla
På vårt Stockholmsbesök härom veckan hamnade vi till slut på MOS, Mall of Scandinavia. Som om det nu skulle vara bättre för att undvika trängsel, men då skulle vi behövt hålla oss hemma på Stentorpet helt och hållet i stället och så kan man ju inte tänka. På MOS tjänade jag 51000 kronor utan att anstränga mig. Kollade på en VW Passat och frågade säljar'n rakt på sak: " Vad tar du för'n"  "500.000  som den står " "Får tänka en stund"  svarade jag, och kollade lite på vad som ingick och såg att priset egentligen var 551.000 kronor så jag fick alltså bra rabatt. Sen kollade jag lite på Tesla också och fick svårt att bestämma mig. Funderar fortfarande.

Bilen får nog vara och och man ska väl inte skämta bort oron för terrordåd som man väl alltid har lite av numera på resor och i folksamlingar. Så det har blivit.

Idag regnar det i Stentorpet så vi har innedag, tom eld i kaminen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar