måndag 21 augusti 2017

Vi blir nog utan sommarens höjdpunkt i år

Nu är det inte så många veckor kvar på vår sommar i Stentorpet, är hoppet ute?

Ljussnurran kom inte till användning
En av de allra bästa höjdpunkterna på en sommar på Stentorpet är en sen kväll i nattmörkret i pergolan. Lite gott på grillen, sen när de blir allt svartare sätter man på lite skön musik och sitter kvar och bara rundar av sommaren på något sätt. Kanske paddorna är framme i rabatterna, dom har skrämt mig nån gång en sån där kväll. 

Nån gång har vi tagit ett varmt nattdopp också i augustimörkret, det är också en höjdare, men i år blev det inget sånt. En dryg vecka kvar och hoppas gör jag fortfarande, men det blir väl inget. Ändå förberedde vi lite och satte ut vår väggljusstake, snurran med 10 värmeljus, den skulle vara så fin tänkte vi. Några som blev glada för den var skatorna som lite fräckt plockar ur våra värmeljus. Äter dom innehållet eller är dom intresserade av det blanka på värmeljusen? Vem vet, men ljusen försvinner under natten. Ett par marschallhållare, nya för året, skulle också lysa i den ljumma natten hade vi tänkt.

Augustifesten  förra året
Nu kom jag att tänka på slutet på förra sommaren då vi avslutade sommaren med en liten trädgårdsfest. Härligt varmt hela kvällen och tröjan inte åkte på förrän efter midnatt. Det märkliga den gången var att just efter midnatt drog närmast en stormvind in över Stentorpet och avslutade sommaren på några minuter. Temperaturen sjönk i en hast och det blev höst,

Så blev det inte i år, det är lite småkyligt när inte solen värmer. Kanske kan man hoppas på september?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar