tisdag 15 augusti 2017

Vi bor på landet!

Som vanligt har vi bott i sommarstugan hela sommaren. För vilken gång i ordningen?

Redan när vi jobbade båda två bodde vi här hela somrarna. Tidigt uppe och åkte in till stan före sju och snabbade oss tillbaka hit så snart vi jobbat färdigt. Och så nu då - 4 månader varje år i en sommarstuga och bara någon enstaka gång åker vi in till stan.

Nyklippt gräsmatta
Visst har vi tänkt ibland att skaffa oss nya vanor och nån gång har vi tyckt att vi bott färdigt här i stugan och att det vore bättre att lägga pengarna och arbetet på nåt annat i stället. Men så tänker man till, det skulle inte vara en riktig sommar utan Stentorpet. Inte en enda långtråkig dag.

Några jag känner är bara i sina fritidshus några helger då och då och då bara några dar i taget och nån annan bor aldrig själv i fritidshuset utan hyr regelbundet ut det med bra förtjänst.  Man gör ju som man själv vill men vi är nog fast här så länge vi orkar. Vi bor ju nästan lika mycket här som hemma i lägenheten numera.

Nackdelar? Jo, jag erkänner att vi ibland missar en del av det som händer hemma i stan och visst är det lite väl mycket att göra här ibland och nån gång i framtiden har vi väl till sist "bott färdigt" här, men det dröjer länge än!

Nu börjar det bli mörkt på kvällarna och snart drar vi väl hemåt igen, det blir också fint. Lite bekvämare och närmare till Clas Ohlson så då får Stentorpet bli weekendresan.

Men blir september varm bor vi allt kvar på landet ett bra tag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar