söndag 29 januari 2017

Vlt Söndag

Det är lite nymodigt att läsa Vlts:s söndagsnummer, det kommer på köpet med e-tidningen.

Nyheter, nyheter, nyheter. Vi som redan överkonsumerar nyheter hur mycket kan man orka med?

Jodå, söndagsnumret är inte extra tjockt som Dagens Nyheters söndagsnummer, tvärtom. Bara 20 sidor och bara 3-4 sidor med lokala inslag, sånt som inte fått plats under veckan, och resten verkar vara reportage och material man köper från andra tidningar. Som artikeln om killen från Örnsköldsvik som ska cykla jorden runt, det var intressant att läsa.

Jorden runt på cykel.... Vilken planering! Tre år! Så länge skulle nog inte jag få vara borta som tur är, men det var kul att läsa.

Så lästa jag om den där tanken att man borde vara förberedd att klara sig utan el, vatten och värme i 72 timmar, inte många är förberedda stod det. Inte jag heller egentligen, men skulle det krisa så blev det allt en tid i fritidshuset, där har jag det mesta. Fattas bara vev till mobiltelefonen och vevladdare till en radio, det ska man ha står det. Men radio har jag ju inte ens längre, här fick jag lite att tänka på. Internetradion funkar väl inte i ett krisläge!

Med Trump och Putin så är det banne mig dags nu att se allvaret, ta nya tag och planera bättre och jag blev också inspirerad av min jämnårige kamrat från seriesidan i söndagsnumret.              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar