onsdag 18 januari 2017

Bastusnack

Jag som inte längre har en kaffehörna att snacka av mig i får hålla tillgodo med bastun på onsdagarna.

Skridsko på Mälaren
Jag bastar fler gånger i veckan på gymmet, oftast ensam, men på onsdagar är vi ofta fler och idag var det fullt i bastun. Det är inte så mycket snack om tjejer längre, och idag var det mest ålderskrämpor. Stela leder, nån hade värk i axeln, ryggen värker, knät... Men egentligen är alla mina bastukamrater oförskämt friska 70-75-åringar och vi vill väl bara ha lite uppmärksamhet och att nån tycker lite synd om oss.

För i nästa stund var snacket inne på skridskoåkning på Mälaren. En skulle ta bussen till Örebro i helgen för en skridskotur via Hjälmare kanal hem till Västerås. 8 mil är det visst. Och andra skulle bara köra runt Björnön eller åka lite på Västeråsfjärden. Det verkar härligt, men långfärdsskridskor har jag aldrig provat på och mina gamla bandyrör är oslipade.

Så blev det lite om parkeringsavgifter, det är alltid aktuellt. Märkligt nog känner alla inte till Easypark, det hade klarat p-boten som några av oss hade åkt på. Och så kom vi in på fortkörning där några hade några (i efterhand) roliga exempel på hur man åkt på böter för fortkörningar.

Vi pratade förstås motion också och en himla massa annat också som jag redan glömt men rätt skönt om det inte blir så mycket partipolitik. Trumpen kan man ju surra om och Jerringpriset på Idrottsgalan var också uppe till debatt innan jag stapplade ut ur bastuvärmen.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar