tisdag 10 januari 2017

The Vikings med Kirk Douglas

Ett efterlängtat återseende.
Det finns några filmer från förr jag väldigt gärna skulle vilja se igen och Vikingarna från 1958 är en som jag har letat efter ibland men inte hittat förrän idag! Just idag på 58-årsdagen! Stort jubileum!

The Pirate Bay har inte haft den och inga andra filmsiter heller. Inte heller Youtube. Men så nu till jubileet kollade jag igen och voilá! Uppladdat på Youtube bara för ett par månader sen av Lynne Molly! Tack Lynne vem du nu är.

Filmen var väl omskriven då och Kirk Douglas och Tony Curtis var stjärnorna. Och jag var bara 14 år och skulle inte få se den så jag förfalskade skollegget fast det bara var några månader kvar till 15-årsdagen! Jag fick visa legget i entrén på Grand och kom in på min första barnförbjudna film 10 januari 1959. Så stort att jag aldrig glömt det här datumet! Samma tur hade inte min kompis som blev avslöjad när vaktmästarn ringde hem och kollade!

Jag fick kalla fötter och använde aldrig mer mitt förfalskade skolleg.

Men det här kan man filosofera över vad det kan innebära. Första BF-filmen vid 14,5 år, nu har väl de flesta ungdomar sett flera hundra  BF-filmer innan man ens blitt tonåring. Mycket våldsammare än en vikingafilm i Hollywood-stil inspelad i Norge.

Men det är en annan historia. Kirk Douglas fyllde 100 strax före jul och lever fortfarande. Grattis i efterskott!
     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar