söndag 15 januari 2017

Quo vadis?

Vart är vi på väg? Hur ska det bli i år? Vad ska man fokusera på i år? 2017 e.krf. året då det hände! Nya tag!

Nu har det gått några dar på nya året och jag tar ett steg tillbaka för en ostörd stund vid datorn och en kort fundering. 

Med  stora kliv mot nya äventyr
Så här års i starten av ett nytt år är det dags att planera om i tillvaron.  På jobbet var det ofta omorganiseringar så här års, nya chefer och nya arbetsuppgifter. Men det är enklare nu för tiden, jag tror inte vi organiserar om så mycket här hemma i år, inget chefsbyte eller så. Möjligen nån marginell omorganisation bland mina pärmar i "mitt" arbetsrum.

Men arbetsuppgifter? Sånt där som man fyller dagarna med, föreningarna, barnbarnen, motionen mm. Ska jag lägga till nåt? Inga nya barnbarn kanske, men det är så mycket jag vill göra och lära mig och så ont om tid... 

Vart går årets resa?
Resor och semester? Årets resa är bokad  (tycker det räcker med högst en resa om året. Av miljöskäl om inte annat) och semestern i övrigt tar vi som det kommer sig. En hel del jobb på stugan ska jag ta tag i och får väl se det som semester.

Kurser? Jag vill gärna bli bättre på spanska och bättre på en massa program till datorn, mobilen & surfplattan. Och det finns en massa kurser  hos ABF Folkuniversitetet mm. Och hos PRO i Gysinge. Jag kan tänka mig allt från teknik, foto o.dyl. till hälsa, musik, dans och dyl. Jag är öppen för alla skamliga förslag, men det är så ont om tid....

Annat då? Nyinköp av grejer? Investeringar? Byta bostad? Nej, inget spännande på gång inför 2017 men händer det nåt skoj så är det i Mitt Sjuttital som det kommer att tillkännages.     

Nyårslöftet är inte offentligt men jag ligger rätt bra till, say no more. Och nu har jag gjort en liten nyårsfundering, nog hoppas jag på lite nytt under året för mig och Margareta och att det inte blir alltför många stora katastrofer ute i stora vida världen. Kommer Trumpen att överraska positivt?

Spott i nävarna, nya tag! 

1 kommentar:

  1. Låter som 2017 blir ett bra år!
    Jag sitter med en kompis och har en bloggkurs just nu, så vi passar på att kommentera lite hos dig!

    SvaraRadera