torsdag 5 januari 2017

Jamen tjenare!

Små saker, men jag jag blir alltid så glad när nån jag inte sett på länge säger Hej och pratar en stund när man möts.

Varför säger man egentligen Tjänare?
Jag har så många dåliga egenskaper och en av mina sämsta är att jag aldrig tror nån känner igen mig, Som tex damen jag ofta möter på väg till stan, hon gick ju på en kurs hos mig en gång. jag borde förstås hälsa på henne men känner hon igen mig? Hon liksom alla mina andra elever från kurserna är ju vän med mig på Facebook, hon borde väl känna igen mig!Hon går alltid på andra sidan vägen så vi har aldrig mötts riktigt öga mot öga förrän jag fick chansen för ett par dar sen. "Nu ska jag hälsa och prata lite med henne" tänkte jag!

Gick över på hennes sida och la upp ett brett leende i god tid. Hon såg mig på långt håll, men just när vi möttes tittade hon bara rakt fram och så passerade vi varandra. Snopet! Ignorerad! Nä, ingen känner igen mig! Hemma fick jag lov att kolla hennes bild på Facebook och en annan dålig egenskap jag har är att jag ofta tar fel på folk, det var inte alls min gamla FB-vän! Visserligen snarlik men vilken tur att jag inte sa nåt dumt åt damen jag mötte.

En annan dam jag mötte härom dan önskade glatt och igenkännande ett Gott Nytt År men det gick för fort, jag hann inte ens reagera. Bor i vårt hus har jag sett senare så förlåt damen! Jag hade inte lagt märke till henne tidigare. Skärpning.  

Men i affärn idag mötte jag en annan ytlig bekant jag inte sett på evigheter. Välkänd i musikkretsar, "inte kommer väl han ihåg mig längre" tänkte jag ? "Jamen tjenare! Hur är läget?" drog han till med och skakade hand, mer behövs inte för att jag ska bli några centimeter längre.

Rätt mycket folk här runt ikring där vi bor som jag hälsar på, nästan lite småstadskänsla när man är ute och går.

Men AdSense, där man kan tjäna pengar på sin blogg, sa inte Tjenare till mig utan dom berättade i stället att dom efter att noga har granskat mig så har deras specialister beslutat att inte godkänna mig! Lite Kafka över det! AdSense, jag är rätt snäll egentligen. Är jag för gammal? Jag kan förfalska legget igen, precis som jag gjorde en gång för att komma in på min första barnförbjudna film och låtsas att jag bara är 71...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar