onsdag 29 juli 2020

Dag 135 - Kritik mot FHM


Så länge nyheter om Corona är så dominant i världen fortsätter jag nog med dagnumren i mina bloggrubriker. Det kan vara bra när jag själv tittar tillbaka på den här tiden. Om jag förhoppningsvis överlever den vill säga. Så här var läget dag 135:

Jo i dagarna har "de 22 forskarna" kommit på tal igen efter ett "Sommar i P1"-program med Björn Olsen, överläkare och professor i infektionssjukdomar. Kritisk till FHM:s Corona-strategi och till mediernas som han tycker okritiska bevakning av FHM och budskapet är att han tycker att kritik tystas. Han och dom 22 forskarna tycker att Sverige skulle ha agerat annorlunda mot pandemin och gjort som "de 22 forskarna" tycker.  

Såklart kommer alla åtgärder granskas och diskuteras länge efter att pandemin har klingat av. Har regeringen skött sig? FHM och Socialstyrelsen? Kommer huvud att rulla? Hoppas och vet att man kommer att ta lärdom av alla 10.000-tals forskningsrapporter och utredningar som kommer att publiceras men just nu känns kritiken lite rönnbärssurt på något sätt.    

Men vad vet jag? Kurvorna i Sverige pekar i alla fall bara ner nu och i en del andra länder är det mer svajigt med nya utbrott. Nya rekord i USA, Brasilien och Indien. Det blir en tung höst.

Om jag nu inte blev imponerad av Björn Olsens kritik blev jag desto mer imponerad av hans berättelser och hans musikval. Opererad för hjärntumör för några år sen gjorde att han blev som en kollega för mig och så spelade han låtar som Chuck Berrys "You never can tell" (kommer i en Rockshow med Rock Everybody i höst), Barbro Hörberg med "Ögon känsliga för grönt" och Charles Trenets "La Mer", ja bara min musik! 

Och som grädde på moset sjöng Cornelis Vreeswijk  Evert Taubes "Sjuttonde Balladen" som jag kan utantill. Den spelas för sällan på radio. Men här i Mitt Sjuttital får du den som allsång!

Så Björn: Din Corona-analys ställer jag inte upp på men du får toppbetyg för ditt fina låtval!


2 kommentarer:

 1. Jag ställer heller inte upp på Björns kritik av FHM!
  Optimist ska man va`.......men konsert i höst?

  Var stolt över din dokumentation och bra att läsa senare.......med stigande ålder fungerar glömskan bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nån konsert i oktober är det nog ingen som tror på men så är ju planen än så länge.

   Radera