måndag 27 juli 2020

Dag 133 - Resor i Corona-tiden

FHM har allt eftersom lättat på reserestriktionerna de senaste veckorna men utlandet hägrar inte i år för oss. Och de flesta svenskar håller sig på hemmaplan i år.

Utlandsresor är OK till en del länder men regler ändras snabbt och man kan hamna i karantän och gränser öppnas och stängs i takt med nya Corona-utbrott - inget för oss!

Och när Gotland, Västkusten, Höga Kusten, Fjällen mm översvämmas av ressugna svenskar håller vi oss mest kvar i stugan. Stentorpet i Sala.

Österbybruk var helt OK 
Men några bilturer har det blivit senaste veckan, en riktig odyssé med bara intressanta nedslag:

Först två nätter i Almunge med en tur därifrån ut på fina småvägar i Uppland. I Österbybruk åt vi den första lunchen ute på restaurang sen mitten av mars! Kändes helt OK, ganska lugnt med folk. Det kan räcka med en liten biltur i närområdet ibland om vi får lappsjuka i stugan.

Tynninge fick "Med beröm godkänt" minst AB+ 
Sen fortsatte vi med två nätter på ett 50-årskalas på Tynningö. Helt OK det också, vi var totalt 6 pers på festen inkl. jubilaren, Annika. Corona-säkert men såklart man inte alltid håller 2 meters lucka längre, men ändå tänker vi alltid på avståndet. Utomhus känns helt OK, och det var ju fint att mamma o pappa fick vara med på kalaset!

Sista stoppet på rundturen blev en övernattning på tu man hand i de djupa skogarna i Sörmland. Det var också helt Corona-säkert, det var bara vi två där. 

Fem nätter borta från Stentorpet har inte hänt sen Corona-utbrottet i mitten av mars då vi flyttade ut hit, nästan en hel vecka har stugan stått tom mitt i sommaren (när hände det senast?)

Men nu är vi tillbaka och nu blir det några arbetsveckor här med lite reparationer och förberedelser inför hösten. Försökte handla byggrejor på Bauhaus i Västerås men det var inte Corona-säkert. Får försöka i Sala i stället. Och några resor är det inte tal om än på länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar