onsdag 24 juni 2020

Dag 100 - Så klart man blir påverkad av Corona

100 dagar av Social Distans - man blir helt klart påverkad.

Midsommar med social distans
Men vi lever inte precis isolerade. Vi har precis lagt midsommarhelgen bakom oss, en helg nästan som vanligt. Vi var inte ensamma! 9 gäster + en hund övernattade och på midsommarlunchen var vi 5 till. Och så vi två förstås. 16 pers firade midsommar på Stentorpet! Men med strikta regler i köket, en i taget, och inget långbord och avstånd så gott det gick. Aldrig närkontakt. 2 meters lucka. Ett närmast mönstergillt Corona-midsommarfirande!


100 dagar i fritidshuset ger perspektiv, man behöver inte så mycket. Vi bor i huvudbyggnaden (låter pampigt) på 47 kvadratmeter och det känns ändå aldrig trångt. Resten upp till våra godkända 80 kvm i våra småstugor, det var ju extra praktiskt just nu med Corona-viruset som härjar.

100 dagar, vi har fortfarande inte ätit ute, inte varit på IKEA, inte drivit runt på Clas Ohlson eller Bauhaus. Inte köpt några nya kläder, ingen ny dator som jag var på gång med i mars, ingen bio. Tvättar och spritar händerna. Så klart man blir påverkad.

100 dagar - idag 60837 smittade och 5161 döda i Sverige. Såklart man blir påverkad men dumt att gräva ner sig så jag tänker att i Sverige dör 90.000 varje år av sjukdomar och olyckor, man får väl se när allt är över vad just som Coronan och Covid-19 orsakat.

100 dagar -   TBE-vaccineringen kunde vi väl inte hoppa över. Vi var nästan först i kön idag med bra avstånd så bara att hoppas det gick bra. TBE är ju också en otäck sjukdom. 

Så här är det hela tiden. Avstånd och vara på sin vakt men ändå ska ju allt rulla på fast man är påverkad.

Och tycker du det är jobbigt med 100 dagars Social Distans rekommenderas Hundra år av ensamhet i ny översättning.

      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar