söndag 10 januari 2021

Dag 300 - Pandemilagen införs

Under Spanska sjukan 1918-1919 dog 35.000 i Sverige, fram tom idag  har nästan 10.000 avlidit i Sverige under Coronan. Dramatiskt och i dag är det dag 300 i min räkning och den nya pandemilagen införs.

Den nya lagen behövs säkert så att inte Corona-siffrorna drar iväg okontrollerat. Skönt så länge vi inte behöver hårda nedstängningar och inte ens får gå ut, jag hoppas det här räcker och att kurvorna börjar peka neråt snart.

På promenaden igår värmde nästan solen och det kändes som bättre tider och att vi redan går mot vår, men så idag kom snön och blåsten, än så är det långt till vår, innan rönn i blomma står. Ännu lättare att vara socialt distanserad idag i snövädret.

Också intressant att nämna här dramatiken i USA där Capitolium intogs av Trump-mobben häromdan och veckan som kommer får väl visa om Trump blir ställd inför riksrätt. Fem människor dog.

Men USA är landet som är hårdast drabbat av Corona med fram tills nu 373.000 döda, det är ännu värre och nåt Trump till stor del är ansvarig för, dom borde också ha en pandemilag. 

Första dagen av pandemilagen i Sverige ägnar vi åt social distansering i lägenheten  och kanske en eftermiddagsfilm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar