lördag 3 november 2018

Trevlig resa!

Nu är det dags igen. Jag tar och bidrar lite till att försämra klimatet, jag också.

Att resa borde i första hand vara lustfyllt, men jag tänker alltid i första hand på klimatet och mina barnbarn, jag undrar hur dom som flyger jämt tänker. Thailand, USA och Kanarieöarna stup i ett. Och alla affärsresor... Men jag har så många klimatförnekare bland mina vänner, både IRL o på FB så det kanske är dom som har rätt? Det kanske bara är dumt att oroa sig när andra tom drar ner till Thailand för några korta dagar på höstlovet.

"Upp o prova dina vingar" sjunger vi
på Skansens Allsång i sommar 
Men en liten tur ibland piggar upp i hösttristessen och vi flyger så sällan och aldrig så långt så jag har inget dåligt samvete. Nästan två år sen sist, och november är en bra tid på året att göra en resa. Trångt och mycket folk är det ju jämt, men lite lugnare så här års än i den värsta semesterrusningen. Tror jag.

Jag har inget emot sol och bad och det kanske blir några dopp i år också, men oftast blir det lite annat på våra resor. I år hoppas vi få se några fina vyer och några historiska platser och för övrigt bara koppla av och äta gott. Promenera. Sällan vi har dagarna inplanerade i förväg, och som vi har blivit lite lata med åren är det värt pengarna att åka på en ordnad resa där man visserligen sköter sig själv, men har några aktiviteter gemensamt med övriga resesällskapet. För övrigt tar vi väl dagarna som dom kommer.

Bra väder vill man ju ha, och det blir säkert helt OK. Långtidsprognosen verkar hyfsad, men härom veckan var det storm och busväder på resmålet med nedfallna träd och skador så man är ju aldrig säker.

Idag avstår jag från att tycka nåt om flygskatten. Som jag btw inte sett specificerad nånstans, ingår i priset hos reseföretaget? Eller kommer det en räkning? Hade jag tagit upp det hade jag skrivit nånting om progressiv skatt, högre för varje resa t.ex. Men jag återkommer i ämnet.

Just nu är det Take Off från Arlanda om nu inte flyget blev försenat. Jag återkommer säkert med en rapport senare under veckan om nu någon läst detta och är intresserad eller en summering efter hemkomsten.

Incheckning hemifrån var ett äventyr där Lufthansa verkar ha en alldeles egen standard hur mobilnummer ska skrivas, där tar redaktionen tacksamt emot tips. Tur att jag är van att vara flexibel med hur datanissarna tänker. Eller inte tänker...

Med lite möda och stort besvär fick jag i alla fall våra boardingkort så släpp handbromsen, piloten, och tryck gasen i botten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar