söndag 25 november 2018

Ljumma höstvindar i Sorrento - summering

Vädret höst o vinter i Sverige inbjuder till en utlandstur. Vi åker mer sällan utomlands under sommarhalvåret, men några veckor, nån månad eller mer under november-mars är mums. Mindre trängsel och inte så plågsamt varmt.

Hotel Capri, Sorrento
Vi har tidigare så här års valt tex Portugal, Malta, Spanien, Italien och Florida för våra höst- o vinter-resor. Nu blev det Italien igen med tillräcklig värme, 18-21 i november är helt OK. Längre utlandsresor gör vi inte längre, och bad i havet är inte det viktigaste längre när man reser utan småbarn.

Då är det mer intressant med natur och kultur och bara strosa runt och koppla av utan några tider att passa. En av de bättre resorna vi gjort var en månad med Grand Tours till Alvor i Portugal härom året där vi bara hade 2-3 aktiviteter gemensamt med andra svenskar, den här gången blev det fjorton dagar med Albatros till Sorrento med lite fler gemensamma aktiviteter. Rätt bra det också, det finns så mycket att se i Kalabrien och tiden var ju lite knappare så vi hade inte hunnit hälften om vi jagat allt själva under våra två veckor.

Parmiddag på hotellet med intressanta samtal
På gruppresor kan man alltid hålla sig lite för sig själv också om man vill, men en bra sak är just alla möten och samtal med andra. Jag har aldrig varit med om att surdegar har förstört trivseln och inte heller den här gången. Den här gången hade vi samtal med olika par varje dag först till frukosten och sen till kvällen. Intressanta och roliga vuxensamtal.   

Ljust o sobert i lobbyn




Där var paret som älskade Italien och alltid åkte dit, till olika delar av landet varje gång. Ett par kände väl till Västerås och vår trakt, vi hade tom gemensamma Facebook-vänner! Vi fick lära oss om Göta Kanal och fick råg i ryggen av doktorn som tyckte att vår 5:2-metod absolut har stora fördelar. Pratade lite om växter, tandläkarn var äldst med sina 85 men var ungdomlig ändå. Vi  pratade sport med några och barn o barnbarn med alla. En kände Figo (googla), någon hade eget företag men de flesta var som vi pensionerade. Flera hade varit i Sorrento-trakten som unga och var där för att minnas.

Först till frukost! Äntligen lugnt i matsalen!
Och alla reste hur mycket som helst så det blev mycket prat om resor förstås. Jag försökte någon gång lite diskret nämna att flyg kanske inte är så bra för miljön, men så klart bara i förbigående, jag ville inte förstöra stämningen. Ett par hade Interrailat en sommar, det var intressant och många hade nästa resa redan inplanerad. Ett par snorklar redan om en vecka i Röda Havet, nån skulle kryssa i vinter och företagar'n spelar redan idag golf i Portugal osv. Men en tjej tyckte som jag att nu får det räcka på ett tag, det är rätt jobbigt också det här med resor. Vi var nöjda med det vi hunnit se sa både hon och jag. 

Många hade rest med Albatros tidigare, resor allt från Californien till New Zeeland och vi kan nog också tänka oss det, men inte så långt både av miljöskäl och för att det finns mycket kvar att se i Europa.

Hotel Capri var rätt fint,  maten inte så märkvärdig men OK. Resan med Albatros till Sorrento kan absolut rekommenderas!

Och till sist_ Här sjunger Enrico Carouso Sorrentos egen sång, med Napolitansk dialekt:


    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar