måndag 17 december 2018

100 dagar sen valet men ingen regering än

Ja, vi har en övergångsregering förstås men ingen "riktig" regering än.

I morrn kanske talmannen kommer med nästa steg, och jag kommer med min analys redan idag.

Låta SD ha inflytande eller inte, det är frågan. C o L var ju så 100%-igt bestämda i valrörelsen att inte ge SD inflytande så det borde ju var lätt: S-Mp-C-L är ju självklart det logiska första alternativet

Eller kanske snarare S-Mp med stöd av C o L. Vad som helst utom SD. Hur går förhandlingar till när man inte kan komma fram till nåt så självklart, det borde man kommit fram till  redan efter ett par veckors förhandlingar.

En jättebra artikel igår i SVD, "Naivt att inte se SD:s plan för Sverige", bara den artikeln som en liberal politiker skrivit  borde vara nog för att C o L skulle ge sig och inte tänka tanke på att låta SD ha nåt inflytande. Visserligen har över en miljon röstat på SD, men det är ju inget riktigt vanligt parti.

Men hela soppan har ju förvärrats av att  KD o M med aktivt stöd av SD och (möjligen passivt men ändå) stöd av C o L, så vad säger man. En riktig högerbudget. Så är det det som kommer att komma ut av det här?

Sverige behöver en mittenregering med satsningar på jämlikhet och klimatet inte en högerregering med jobbskatteavdrag och avskaffade miljöpolitiska förslag. Men nu undrar jag om det inte trots allt blir så. M o KD med stöd av C, L och SD! Aktivt eller passivt kan man diskutera, men stöd blir det.

Så är läget idag, 17 december. Vilken soppa!
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar