torsdag 18 oktober 2018

Dessa jobbiga ungdomar

Det är skönt att få avreagera sig ibland. Det var lite upprört i bastun igår.

Det började med vikarien på spinningpasset. Hon var visserligen både trevlig och bra och körde hårt med oss, trodde kanske vi var jämnåriga med henne. Men just det var bra, vi är rätt vältränade och orkade rätt bra hennes tuffa träningspass. Men hon pratade ju så fort så man hann inte med att lyssna. Sen var vi igång.

P3 lyssnar jag på ibland där ungdomarna, programledarna, också pratar så otroligt fort och i mun på varandra så man hänger inte med. Och i bastun bredvid vår satt smågrabbarna, 11-12-åringar, och skrek på rätt hög volym. (som väl 11-12-åringar egentligen ska göra) men onödigt just när vi belevade gentlemen njuter i vår bastu.

Annat jag irriterar mig över är mammor med barnvagn som oblygt trippar förbi mig när jag är ute och joggar, sånt svider. Samtidigt som dom pratar i mobilen!

En var irriterad på ungdomarna (OK en del äldre också) som på familjeparkeringen närmast mataffärens entré alltid parkerar bilen närmast entrén medan vi "årsrika" förstås parkerar där man ska och bär matkassarna en bit.

Blå Stetsonhatt,  sidenkravatt o gabardinkostym...
Ungdomar på cykel fick ett eget kapitel. Där råkade jag ut för en incident så sent som i går morse. Men dålig cykelkultur har ju inte bara ungdomar om jag ska vara ärlig, men jag överdriver lite och säger att dom är värst i alla fall. Nedskräpning? Jag känner att jag måste ha lite mer på fötterna innan jag spinner vidare på den tråden.

Men när vi avreagerat oss en stund sa vi som Hasse o Tage i sin låt "Blå Stetsonhatt" att vi är nog bara lite avundsjuka för att dom verkar ha så roligt dom där långhåriga sakerna som pratar så fort.

"Man får väl vänta vid sitt vattenhål på döden som en gammal elefant
eller måste man till Sundbyberg och dansa tango med en tant" sjöng Hasse o Tage.

         
       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar