tisdag 19 juli 2016

Ta inte i så du spräcker livstycket

Alla barn ogillade sina livstycken
Livstycket tog lyckligtvis slut med oss 40-talister så folk födda på 50-talet och senare har nog aldrig haft så här chica underkläder. Och dom förstår nog inte heller uttrycket. Vi sa så en gång när nån tog i lite väl mycket och samtidigt retade man upp den andre lite, det var ju extra roligt.

Diskussion är kul och fint att alla inte tycker lika, men det är inte så lyckat att ta i så man spräcker livstycket åtminstone inte för små bagateller. Här i Mitt Sjuttital finns det sällan anledning att ta i för mycket, jag har så harmlösa ämnen och inga utmanande åsikter. Lite fegt kanske och jag kanske drar till med nån kontroversiell åsikt nån gång för skojs skull. 

Jo nån retoriker protesterade en gång när jag skrev nåt dumt om retorik och nån från Jehovas Vittnen reagerade också när jag visade sån okunnighet om deras troslära, men i båda fallen höll deras livstycken. 

Men i går hettade det till i min Facebook för första gången sen jag gick med där 2007 där en för mig okänd flicka tappade koncepten så knappar och strumpeband i livstycket flög åt alla håll och några sömmar sprack också. Och jag noterades för ett ovanligt lågt IQ. 

Det där med mitt IQ må väl andra än jag bedöma, kanske hon hade rätt, men för oss som rör oss på nätet och syns på Sociala Medier gäller en gyllene regel att inte tappa fattningen. Gärna tycka olika men då stå för sina åsikter och undvika att spåra ur, det kommer surt efter. 

Klassiskt är dom där som skriver nåt dumt sent på fredagskvällen när omdömet inte är det bästa, jag har en sån FB-vän, och i veckan läste man om Jesper Parnevik som skyllde på sömntabletten när han gjorde ett osmakligt skämt om Zara Larsson. Han var inte riktigt klar i knoppen.

Jesper fick krypa till korset och be om ursäkt och kanske min "antagonist" igår hade tullat på rosévinboxen, men från en äldre gentleman, 72 på det 73:e: ta ett gott råd:

Ta inte i så du spräcker livstycket! Men säg gärna emot mig!

1 kommentar:

  1. Hon gick till och med så långt att hon blockade mig för att jag lade mig i diskussionen, vilket hon meddelade mig I kombination med en harang fylld med spott och spe via messenger. Kan väl inte påstå att jag fällde några krokodiltårar för just denna blockning, men komstaterar samtidigt att livstycket hennes nog redan har farit all världens väg.

    SvaraRadera