tisdag 26 juli 2016

Sommarstilje? Au contraire!

Det händer för mycket i Mitt Sjuttital för att jag ska hinna underhålla bloggen.

Det här är ju ingen offentlig dag-för-dag-dagbok över mina dagar, men sen sist är det mycket som skulle vara värt att skriva några rader om men som aldrig kommer att komma läsekretsen till del. Så jag nöjer mig med några nedslag.

Topparna var nog de varma baden i Kikvik och i Haväng med Natan och Clea. Och där kunde vi också följa löparna i GAX100 som kommit halvvägs just där och hade sin 8-milspaus. Två marathon avklarade där och sen skulle dom iväg 8 mil till och springa hela natten och morgonen, två marathon till. Jag blev inte avundsjuk direkt, men jag hade väldigt gärna deltagit om jag varit yngre och mer disciplinerad så att jag förberett mig så noga som man behöver göra . Anders nattliga besök hos Ranelid hade varit värt några rader.

Lunch i vägkanten. Anders har just sprungit en mara,
  4 mil, och ger sig snart iväg på 3 maror till. Respekt!     
Förr åkte vi nästan varje år med bil ner till Västkusten, Öland mm när vi hade några veckor ledigt, men trafiken är så hetsig nu och motorvägarna så tråkiga så nu blir det inte så ofta av. Då satt man lite illa i skumpiga bilar, hade ingen AC och motorljudet var högt och jobbigt. Nu åker man fint och mjukt och man kan njuta av musiken i högtalarna nu när man knappt hör motorljudet, ändå blir det sällan vi ger oss iväg på längre turer. En rejäl husvagnsolycka med tre husvagnar inblandade såg vi, där blev semestern tvärt avbruten.

I Båstad var det finalhelgen och alla Merschor parkerade gratis, vi fransmän har vår franska öppna så det är väl rättvist, då är det vår tur att parkera gratis. Vi hade ingen biljett så vi drog vidare och mycket folk överallt på alla ställen vi stannade på, det var helt annorlunda är vi var yngre.

Mycket folk på campingen i Kivik också där vi blev inkvarterade i eget rum i ett modernt tält. Mest husbilar och husvagnar förstås och mycket har hänt sen vår husvagnsperiod. När ett korpulent par skulle rulla in sin husvagn på sin plats så kom hjälpsamma herrn och ville hjälpa till att skjuta på men numera har man en joystick och elmotorer i husvagnen och klarar sig själv.

Hur gick det då på GAX100? Fortfarande efter dagen efter målgång finns inget resultat. I Stockholmsmaran har man tiden så snart man passerat mållinjen, men i ultravärlden tar man det lite lugnare. Men Anders fick en bra placering, "topp 10".      

1 kommentar:

  1. Kul att ni kom förbi och ledsen om jag var lite vresig. Man är inte så konversibel och pratglad när man ligger på gränsen till värmeslag.

    SvaraRadera