lördag 16 juli 2016

Det har varit lite mycket nu ett tag

Här i stugan på landet är det rätt lugnt. Det är det inte överallt.

Det är så oroligt på så många håll i världen att man inte orkar med,  man stänger av. "Mitt ljuva sjuttital...."

Bagdad, Orlando, Bryssel några exempel på terror senaste tiden och oftast verkar IS/Daesh ligga bakom. Förlåt världen, men jag orkar nästan inte bry mig. Jag har nog med mitt och jag glider inte precis bara runt på en räkmacka jag heller.

I förrgår var det 84 döda i Nice på Promenade des Anglais så den rapporteringen följde jag hela dan igår och mindes vår egen promenad en gång längs den klassiska stranden då jag råkade trampa Margareta på tån så illa att hon tappade en nagel och fortfarande har problem med den tån. Illa nog men nu dog så många och många ligger med livshotande skador efter en kvällspromenad längs Medelhavet. Hur ska man orka...

Och innan jag släckte lampan igår såg jag på Twitter att det hade brakat loss i Turkiet med många döda. Militärkupp. Om Turkiet är en demokrati kan man tvista om, men att ta makten med vapen är nog inte lösningen. Nu på morgonen har jag följt en massa utsändningar runt om från Turkiet på Periscope. Mycket folk är ute på torgen och vädret är fint nu på morgonen i Ankara.

Och vad vet jag och är det egentligen nån idé att bry sig, vi hade tänkt ta en cykeltur idag, undrar om det blir regn? Jag tänker på det i stället.

Och först ska gräset klippas.

1 kommentar:

  1. Här är ett förslag: Många självmordsbombare ser det som ett mål i sig att få sin bild och sitt namn i nyheterna efter dådet och det lockar nya kandidater. Anonymisera tycker jag. Kalla dom bara en skurk.

    SvaraRadera