torsdag 28 juli 2016

Vill du ha lite rabarberpaj?

Det kanske inte var riktigt första gången, men det är banne mig inte ofta jag spontant blir bjuden att sitta ner och äta lite för att prata lite.

Det kanske hör till den här tiden att vara lite återhållsam eller så gör är det just i den här trakten man inte gör så, men det är synd tycker jag att det blivit så. För jag är säker på att man var lite mer gästvänlig förr.
Svårt att säga nej till en god paj

Jag minns en kul artikel i Vlt för 3-4 år sen där man framhöll att människorna för en miljon år sen var mycket gladare än nu och hälsade på varandra mycket oftare än vad man gör nuförtiden. "Intressant" skrev jag till artikelförfattaren och påpekade att för en miljon år sen hade inte Homo Sapiens ännu uppstått och ifrågasatte hennes grundforskning. Jag fick aldrig något svar från henne.

Det är säkert olika i olika kulturer och i Sverige vad jag minns var det naturligare i min ungdom med enklare besök, det ska vara så himla märkvärdigt nu i Sverige med avancerad mat och fina viner.    

På joggingturen är det ofta svårt att få kontakt och få folk man möter att hälsa, men igår stannade jag till vid en tomt för att hämta andan och passade på att berömma bygget dom höll på med. Alla människor vill ha lite beröm och dom blev väldigt glada och var lättpratade. Vi stod en lång stund och surrade om bygget, om trakten, om tjädrar och jovisst, jag kanske överdrev berömmet lite, men det kan man väl kosta på sig, och det är kul när man möter en likasinnad som skämtar på samma sätt.

Då kom frågan "Vill du ha lite rabarberpaj?"  Tillräckligt unikt för att vara värt ett inslag i Mitt Sjuttital. Tyvärr var jag lite väl svettig och mobillös så det var inte läge att bli sen hem så jag tog en raincheck som jag ska utnyttja, det verkar vara trevligt folk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar