onsdag 17 mars 2021

Ännu en Coronaeffekt

Det är mycket man har ändrat hur man lever nu under Corona-tiden, både personligt och i samhället i stort. Både positivt och negativt.

Sommardäcken på. Plattan i mattan!
Jag hörde idag att åtgången av en del livsmedel har ökat, mjölk tror jag man sa, beroende på att man äter så mycket mer hemma  påstod man. Just mjölk är gott till gröten, men vi dricker nog inte just nåt mer än förut. Däremot kör vi mycket mindre bil.

Vår nya bil köpte vi precis då vinterdäcken skulle på och idag har jag bytt till sommardäcken. Då hade dubbdäcken rullat 280 mil på 5 månader, så lite har jag aldrig kört en vinter. Det ser jag som en positiv Coronaeffekt.


Men vi hade förstås tjänat massor om vi skjutit upp bilköpet över vintern, sluppit garagekostnaden på 4.500 kr och tagit bussen några gånger till stugan i stället, men gjort är gjort, bilköpet är inget vi ångrar. Så blev det i alla fall en elbil under min livstid, det hade jag slutat hoppas på. Och det var himla skönt att få på sommardäcken för nu är bilen så tyst att  min Tinnitus hörs mer än bilen. Inte direkt positivt bara ett faktum.

Erbjudande om vaccinering skulle jag få per post den här veckan men redan dagen efter den informationen bestämdes det att Astra Zenecas vaccin tillfälligt stoppas, så jag får vänta ett tag till. Men jag hetsar inte upp mig, Social Distansering är inte så farligt. Och nu med sommardäcken på är vi nog lite rörligare och kan bränna lite asfalt.

Till sist så börjar våra digitala möten funka riktigt bra som med vägsamfälligheten, med bredbandsleverantören mfl, men i kören råkade senaste digitala mötet gå åt pipan och fick skjutas upp. Lite kvar med tekniken och erfarenheten, men det blir säkert bättre och bättre. 

Här är en parodi på ett IRL-möte  i digital stil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar