fredag 14 februari 2020

Västerås Folkets Park

Jag tog en promenad till parken idag, tar knappt 20 minuter, och nog saknar jag gamla tiderna innan Västerås Folkets Park las ner och det byggdes bostäder där i stället. 20 år sen nu.

Dit gick jag med mamma o pappa en gång, t.ex. på 1:a maj. Som ungdom var det sen musikartister och shower man hade råd att lyssna på. Som Snoddas och Lill-Babs. Och Paul Anka och Count Basie! Teater. Och dans på dansbanan och i Rotundan. Och senare egna barnen på måndagsträffar mm. Och Valborg.

Men så klart det håller inte längre, Folkparkseran är förbi, antagligen för evigt. Det blev för sossigt nu när marknaden styr. Det ska vara så märkvärdigt numera.

Tänk om man kunnat käka lite enkelt på Rotundan på lördagskvällen och dansa lite. Umgåtts och träffat andra pensionärer. Nej, det kommer inte att hända. Men några gamla skyltar från förr fanns kvar i parken som minne, tack för det! Och bostäderna och skolorna behövs förstås när Västerås växer alltför fort.


Numera skola 
    

2 kommentarer:

  1. Roligt! Jag och Ellen pratade faktiskt om Västerås Folkets park häromdagen. Hon pluggar till högskoleprovet och ett ord var "rotunda". Då kunde jag förstås berätta om Rotundan i Västerås, kul att se att den finns kvar!

    SvaraRadera
  2. Rotundam med scen,fint dansgolv och läktare med bra överblick blev till en skola. Hut det ser ut därinne kan man undra..

    SvaraRadera