onsdag 9 oktober 2019

Bevara Kristiansborgsbadet!

Mycket är bra år 2019 i Mitt 70-tal, väldigt mycket!

Men mycket är dumt i världen också. Krigen i Jemen och Syrien, gängkriminaliteten, klimatförändringarna, mygel och elände, SD-svansens hatinlägg på nätet och en massa annat. Nedrustning av sånt som fungerade så bra en gång men som nu ska privatiseras och konkurrensutsättas. Gamlingarna i åldringsvården är olönsamma kunder. Man suckar uppgivet.

Kriget i Jemen är värre, men det här är också dumt, riktigt riktigt dumt:

Privatiseras? Vem vill köpa? 
Kristiansborgsbadet i Västerås lever farligt och har en osäker framtid. Dumt. Det är möjligen nåt som invånarna i Västerås kan överleva om nu badet kommer att stänga och ge plats för dyra lägenheter i stället, men så himla dumt! Ett så fint bad, centralt i Västerås! Att bara komma på tanken att i privatiseringsivern släppa ut ett fint bad på marknaden till en oviss framtid.

Så klart ska man var rädd om skattekronorna och det finns många behov i en kommun där skattepengarna behövs, men att släppa ett fungerande bad när det nybyggda fina badet redan ett par månader efter öppnandet är knökfullt, ja överfullt, är inte så bra milt sagt

Presumtiva köparna fick inte bygga så mycket bostäder som dom ville i parken utanför badet så intresset svalnade och dom hoppade av. Tänk om det gick att stoppa den här privatiseringsidén! Kristiansborgsbadet som är så fint, men det är väl inte ett tillräckligt starkt argument kanske. Att det är fint alltså.

Nu hoppas vi på Facebook-gruppen "Kristiansborgsbadets vänner" som på 4-5 dar har fått över 1000 medlemmar. Alla partier utom Vänsterpartiet vill sälja badet, himla dumt! Kanske dom andra partierna ändrar sig när FB-gruppen blir tillräckligt stor. Men jag är skeptisk.   

Bevara Kristiansborgsbadet!     
   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar