onsdag 13 november 2019

Är jag gammal eller är jag gammal?

Vi patienter i väntrummet var ungefär lika gamla, 70-75. Vi satt och väntade på att bli av med vår gråstarr och få nya linser.

Men även yngre kan drabbas. En kompis runt 55 blev opererad härom veckan och ett par andra bekanta gjorde det båda två runt 50. En enkel, smärtfri operation med modern teknik.

Jag satt med ett par lättpratade tanter i väntrummet och vi hajade allt till alla tre när doktorn kom och hälsade. Vi trodde det var en praktikant. Såna fördomar man har hur en läkare ska se ut.

En liten tunn, späd flicka. Knappt 18 på lite håll, men OK då, på närmre håll så kanske 25 och ev. något år till. Så gamla vi kände oss vi tre i väntrummet. Men med den nya tekniken med laser hade det nog kännts värre med en 50-60-årig fetlagd "herr doktor", darrhänt och blasé. Det var nog tur att det vår unga späda flicka som skiftade linser i våra ögon och hon var riktigt duktig. Numera är jag klarsynt på en helt ny nivå.

Idag skiftade jag däck på bilen, men där behövde jag inte känna mig gammal. Det finns ju inga som skiftar däcken själv nuförtiden, möjligen gubbar i min ålder, så i väntrummet idag var jag med råge äldst  Jag har också tröttnat att skifta däck själv och kände mig lite ungdomlig idag. Härligt med däckhotell!

Men i morrn är det dags att känna sig gammal igen. Örondoktorn heter Ellen och lite fördomsfullt känns det som att jag fått en riktigt ung doktor igen. Absolut inget fel med det, men jag vet ju att det finns inget att göra med ett hopplöst fall, så det är nog ingen annan av läkarna som vill ha hand om en lomhörd gammal gubbe.       

1 kommentar:

  1. Jag är iallafall gammal nog att skifta däck på bilen. Men det är kanske en generations fråga.

    SvaraRadera