onsdag 27 september 2017

Hur dum får man va'?

Som tur är bestämmer man själv hur man lägger ribban. Men det här var dumt.

Det är rätt bra att ha en kikare i stugan. Vad är det för en pippi uppe i trädet? Och bilen borta på vägen, är det en skummis? Tranorna och rådjuren på ängen kan man vilja kolla lite närmare. Ja, så mycket mer spännande än det är det väl inte, ja, kanske nån cyklist kan vara intressant.

Ett strå vassare än dom jag slängde
Vi hade tom två kikare i stugan och en gick sönder. Det var lite irriterande för jag tog alltid den trasiga kikaren. Dom var så lika men jag kom mig aldrig för att slänga den trasiga. Det där att ta fel kikare höll på så länge men för några veckor sen tänkte jag visa mig handlingskraftig och utan att säga nåt till Margareta tog jag med mig den trasiga kikaren när jag slängde sopor. Och tänkte mig få beröm!

Men naturligtvis var det den fungerande kikar'n jag slängt. Lite skamsen fick jag åka en vända till till sopstationen. Och igår tog jag en tur till Clas Ohlsson. 399 kronor för en ny kikare var överkomligt men onödigt, men nu kan jag sitta på pass i stugan igen och vänta på att nåt spännande dyker upp.

En sak till på samma tema: "Tänk att det finns folk som inte äter frukt!" sa Margareta härom dan. Efter kikarköpet i går tittade jag in på Coop också och fyllde på med en kasse frukt också. Svenska äpplen och plommon från Italien, apelsinerna är inte så bra än.

En spridd missuppfattning säger att frukt, det är ju bara socker men fruktos och fruktsocker har ju inte mycket med frukt att göra, och även om det finns lite socker i frukt finns det desto mer med mineraler, vitaminer och såna nyttigheter och så är ju all frukt så otroligt gott. Nej, här ligger man farligt nära gränsen hur dum man få va'  om man spolar frukten men som jag började med. man bestämmer ju själv!

Och själv ska jag på direkten ta mig ett svenskt äpple från Kivik.

1 kommentar:

  1. Såg en havsörn senast vi var där och letade efter finkikaren. Fick nöja mig med den med dubbelseende.

    SvaraRadera